Nieuws


" Mooier dan de Efteling" - woensdag 11 januari 2012

Weer zo'n lange dag, houd het dan nooit op, dacht ik bij mezelf na het zien van het routeboek. Bijna 600 km special stage met op het einde de beruchte afdaling van Iquique!

Rond de klok van 11 uur vertrekken we naar de start van de special, een paar minuten van het bivak. De special van vandaag bestaat weer uit 2 delen, met daar tussenin een neutralisatie. Vooral het eerste gedeelte van deel 1 is mooi en uitdagend. Daarna gevolgt door rivierbeddingen en vele stenen.

Met ruim 11 uur voorsprong op nummer 2 is het onze taak om alles heel te houden en veilig de truck in Lima over het podium te rijden. We besluiten dan ook om vandaag lekker rustig aan te doen. En dat loont! Links en rechts staan wat trucks met pech. Een Kamaz en een MAN staan beide defect langs de kant.

Ook al doen we het op ons gemakkie, bij de neutralisatie liggen we keurig 3de. Dat je tijdens een verbindings etappe ook moet opletten ondervond de Tatra van Loprais. Alle 3 de cabine leden in slaap gevallen en truck volledig afgeschreven!

We starten het 2de gedeelte en al gauw begint het donkerder te worden. De laatste duinen zullen weer overwonnen moeten worden met alleen het licht van onze lampen!

Die laatste duinen is hetgeen waar we naar uitkeken, want daar zit de afdaling van Iquique in! 900 meter kaars recht naar beneden. Ik kan jullie vertelllen dat is mooier dan de achtbaan in de Efteling!!!

Beneden aangekomen is het nog een kleine kilometer tot aan het bivak. We hebben het laatste deel nog wat tijd goed gemaakt en komen met een voorsprong van 1 minuut als eerste over de streep.

Groetjes vanuit Iquique!


Terug naar de vorige pagina >