Nieuws


"Een afwisselend daggie" - donderdag 12 januari 2012

Wat voor ondergrond kan je allemaal in 1 etappe stoppen? Duinen, rivier beddingen, fesh fesh, asfalt, zout vlaktes etc etc. Alles wat je kan bedenken zat vandaag in etappe 10!
 
Met 377 km was het weer een hele lange etappe en door de vele soorten ondergrond erg zwaar.

Al vrij snel zaten we lekker op snelheid. Na de vele technische probleempjes van de afgelopen dagen, kwam het vertrouwen in de Daf weer terug.

Vooral de stenen en verradelijke bochten in het parcours, zorgde voor veel lekke banden. Gelukkig, wij bleven bespaard deze dag.

Halverwege kregen we een flink aantal kilometers serieuze duinen te verwerken. Meestal zaten we op het juiste spoor en verteerde we de duinen eenvoudig. Maar ook wij moesten even stoppen midden in de duinen. Geen lekke band, maar een verbrande olie geur hing er in de cabine. Na het kantelen van de cabine zagen we dat de olie vuldop verdwenen was, heel de motor onder de olie! Snel de vuldop provisorisch dicht gemaakt en weer verder.

Die laatste kilometers duren altijd het langst. Veel fesh fesh haalt de gemiddelde snelheid volledig naar beneden. En als je dan de wind in de rug hebt, gebeurt het meer dan eens dat je wordt ingehaald door je eigen stof!

Maar na 7:57 uur komen we als 26ste over de streep. We hebben onze koppositie in het T4-3 klassement verder uitgebouwd en zijn in het algemeen klassement gestegen naar de 24ste plek.

Voor zover de etappes in Chili. Vanaf morgen gaan we Peru in voor de laatste 4 etappes van de Dakar 2012!

Groetjes vanuit de DAF


Terug naar de vorige pagina >