Nieuws


"Nieuwe pistes in Peru" - vrijdag 13 januari 2012

Vandaag gaat het aftellen echt beginnen. Nog 4 dagen Dakar in Peru, waar we zondag in Lima finishen.

Met een voorsprong van ruim 14 uur op nummer 2 in het T4-3 klassement, is het rijden met een ei onder je pedaal. Heel houden is alles wat telt de komende dagen! Zeker als je nagaat dat veel sponsoren en familie leden nu, op het moment dat ik dit schrijf, in het vliegtuig zitten onderweg naar Peru!

Wat gaat de etappe van vandaag brengen niemand die het echt weet, aangezien de Dakar nog nooit door Peru is gereden. 1 ding is zeker, duinen krijgen we vandaag in ieder geval niet.

De etappe van vandaag bestaat weer uit 2 delen, ieder 150km, met daar tussen een neutralisatie van 130 km.

Het eerste deel loopt erg mooi, veel graffel paden waar de snelheid mooi kan oplopen. Afgewisseld met wat zanderige gedeeltes, rivierbeddingen en bergpassen. We doen het redelijk rustig aan, pakken alle waypoints en komen na 2:49 uur over de streep. Toch staan er al weer 3 trucks langs de kant met technische problemen. Ja Dakar is echt een slijtage slag!

Etappe 2 is zelf nog wat sneller, althans dat dacht de organisatie, nou niet dus! De eerste 50 km duurde al 2 uur. 4 auto's los gestrokken en 2x in de file gestaan. Ja jullie lezen het goed, gewoon een opstopping in een kloof! Geen voertuig kon er meer lang, dan zit er dus niets anders op dan wachten totdat de weg weer vrij is.

Om in die kloof te komen moesten we een afdaling nemen, waar je u tegen zegt, whow echt recht naar beneden. Beetje link maar wel gaaf. Ook de kloof weer uit zorgt voor een verhoogde hartslag. Gelukkig zat ik als navigator aan de berg kant, want links zat het dal en dat was diep, heel diep!

Gelukkig gingen de laatste 100 km wat vlotter, dat mocht ook wel want doordat de klok in Peru 2 uur achteruit is gegaan, is het een stuk sneller donker. De laatste 20 km moesten we dan ook met de lichten aan overbruggen, maar dat verliep zonder problemen.

Om eerlijk te zijn liep eigenlijk de hele dag zonder problemen. Met een 25ste plaats tijdens deze 11de etappe mogen we dan ook dik tevreden zijn! Onze koppositie in het T4-3 klassement is weer verder uitgebouwd, dat kan niet meer stuk zou je zeggen!

Nog 2 echte etappes en dan zit Dakar erop. Nog 2 dagen, gaat alles goed? Blijft alles heel? Stiekem begint het nu toch echt wel spannend te worden.

Groetjes vanuit Peru!


Terug naar de vorige pagina >