Nieuws


"Blijf scherp tijdens etappe 13" - zondag 15 januari 2012

De laatste echte etappe is aangebroken. Vandaag kunnen er nog verschillen gemaakt worden in het klassement. Etappe 13 zou echter niet te moeilijk moeten zijn, een gebrek aan concentratie ligt dan ook op de loer.

Na een verbindings etappe van ruim 100 km krijgen we een special van 275 km voor onze kiezen. Al na een paar kilometers wist ik hoe laat het was. Dit wordt helemaal geen gemakkelijke etappe. Scherp blijven en de boel heel houden, dat is het enige wat telt!

Het zou weer een etappe worden met veel zand en duinen, serieuze duinen. Tot 2x toe komen we vast te zitten. Een keer zo serieus dat de schep en rijplaten eraan te pas moeten komen om ons weer op pad te krijgen. Goh wat heb ik daar een hekel aan, dat ploeteren in dat zand! Maar we zijn niet de enige, ongelofelijk veel teams lopen te knoeien. Zowel trucks als auto's staan overal verspreid over de duinen.

Een duin loopt altijd rond, als je goed kijkt vind je vaak een alternatieve route die minder moeilijk is. Het is wel belangrijk om je waypoints te halen, want anders krijg je straftijd. We kijken goed om ons heen en lezen de duinen. Al snel vinden we een route om een van de grootste duin heen, de volgende waypoint ligt 6 km verder op, dus het is niet noodzakelijk deze duin te pakken. Uiteindelijk levert ons dit veel tijdswinst op, zo zou later blijken.

De rest van de etappe blijft zwaar en ik bereken dat we net voor het donker binnen moeten zijn. Dat lukt gelukkig zonder al te veel stress.

We hebben vandaag ook weer overleefd, weer een dag af vinken! Nu morgen nog, de laatste etappe van 29 kilometer.

Groetjes
 


Terug naar de vorige pagina >