Nieuws


Rondje om de kerk - dinsdag 17 januari 2012

Dat Dakar pas afgelopen is na het vallen van de laatste finish vlag, bewees etappe 14! Door slim te rijden en goed op te letten winnen we nog 1 plaats in het algemeen klassement!

De laatste dag van Dakar 2012 begint met een verbindingsetappe van 130 km, waarna er een special verreden dient te worden van 29 km. Na het afronden hiervan kunnen we richting Lima waar 's middags de huldigingen plaats vinden.

De avond voorafgaand aan iedere etappe is er een briefing. Hier worden de belangrijkste punten besproken voor de etappe van morgen. Zo ook gisteren! Een tweetal kilometers van de laatste special zijn in dermate slechte conditie dat deze geschrapt worden. Na km 23,53 moet ik daarom handmatig de GPS 2 waypoints doordrukken en doorgaan bij km 26! Blijkbaar was niet iedereen aanwezig bij de briefing van gisteren, velen sloegen dan ook rechtsaf, waar je rechtdoor moest rijden.

Veel deelnemers zaten te knoeien in het slechte gedeelte van de proef, wij niet! Wij reden rechtdoor en wonnen hierdoor veel plaatsten.

Uiteindelijk bleek het opletten en aanwezig zijn bij de briefing, ons een plaats winst op te leveren in het algemeen klassement.

Na 14 dagen Dakar rally zijn we 25ste geworden in het algemeen klassement en 1ste in onze klasse, de T4-3! Een resultaat waar we als team trots op mogen zijn!

Nu de laatste etappe erop zit, is het tijd om richting Lima te rijden voor de huldiging. Des te verder we Lima bereiken, des te meer volk er langs de weg staat. Met nog 30 km te rijden staat de snelweg vol met Peruanen. Enthousiaste mensen die allemaal een glimp willen opvangen van de Dakar karavaan die voorbij trekt. Aangekomen in Lima is er bijna geen doorkomen meer aan. Onder begeleiding worden alle deelnemers opgesteld richting het podium. Aangezien iedere deelnemer die de finish heeft gehaald over het podium mag, eerst motoren, dan de auto's en tot slot de trucks, duurt het een tijdje voordat wij aan de beurt zijn. Vele duizenden mensen staan er langs de kant achter dranghekken. Allemaal willen ze met je op de foto, vragen ze een handtekening of willen je petje! Het is enorm indrukwekkend om te zien hoe de Dakar hier leeft.

Enkele uren later rijden we richting podium. We zitten boven op de cabine van de truck. Een emotioneel moment zodra we van de truck afstappen en de prijzen in ontvangst nemen. Een ervaring om nooit te vergeten en wie weet komt er nog eens een vervolg!

Groetjes vanuit Lima, hier is het nu tijd voor een feestje!

 


Terug naar de vorige pagina >