Nieuws


De Alpine, terug in de werkplaats! - zaterdag 6 juni 2015

De Alpine, terug in de werkplaats!

 

In mei is de Alpine naar Dinxperlo gebracht waar Messink Rolkooien een op maat gemaakte rolkooi keurig heeft ingebouwd. De Alpine is inmiddels terug in de werkplaats en staat weer hoog op zijn pootjes. Langzaam maar zeker kunnen we weer beginnen met opbouwen.

 

Voor het zover is, moet er nog wel het een en ander gedemonteerd. De Alpine is op een autoambulance naar Dinxperlo gebracht. Het subframe, met daaraan de wielophanging en versnellingsbak, waren nog gemonteerd. Terug in de werkplaats is dit het eerste dat gedemonteerd is. Nu begint hij echt kaal te worden!

 

De auto is vandaag de dag zover gestript, dat er werkelijk niks meer op zit. Het ziet er eigenlijk allemaal wel een beetje sneu uit. En soms denk ik bij mezelf, hoe moet dit in hemelsnaam weer goed komen. Maar het is niet de eerste keer dat ik met dit bijltje heb gehakt. En telkens komt het weer goed!

 

Nu het zover is dat alles los ligt, kunnen we weer beginnen met opbouwen. Laten we eerlijk zijn, dat is wel het leukste! De komende weken wil ik nog een paar stappen zetten, voordat de vakantie-periode aanbreekt. Zo ga ik het interieur (rolkooi en de body) netjes in kleur spuiten, eventuele gaatjes die ik  hierbij tegenkomen worden dicht gemaakt.

Ook de voorzijde en motorruimte wil ik weer netjes in kleur spuiten. Als ik dan toch bezig ben, moet het ook maar meteen netjes gebeuren!

 

Daarnaast staat op de planning om de wielophanging te laten stralen en poeder coaten. Zodra deze weer terug is, kan ik beginnen met de montage hiervan! Vooral de voorzijde van de auto kan dan langzaam weer in vorm gebracht worden. De achterzijde zal nog een tijdje op zich laten wachten, aangezien de motor en versnellingsbak tegelijkertijd op het subframe gebrouwd moeten worden.

 

Al met al zit er lekker schot in de zaak, maar er moet nog een hoop gebeuren. Stapje voor stapje komt het allemaal goed, toch…?


Terug naar de vorige pagina >